Hva? Hval? Ja! Hvalcarpaccio!

Debatten rundt hvalfangst pågår fortsatt, men de fleste som uttaler seg om det gjør det basert på feil grunnlag, manglende grunnlag eller rene følelser. I Norge fanger man Vågehval, og kvoten per 2012 er på 1286 dyr og bestanden er beregnet til 103.000. Det er faktisk ingen som bestrider at Vågehvalen har en god og stigende bestand, det er dog mange andre diskusjonsmomenter innen temaet. Om du ønsker å sette deg dypt inn i debatten kan du begynne med å lese artikkelen om det på Wikipedia og utvide derfra.

Hvalcarpaccio

Carpaccio er oppkalt etter den ventianske kunstneren Vittore Carpaccio som er kjent for sin distinkte bruk av hvitt og rødt i maleriene. Navnet ble tildelt retten av Guiseppe Cipriani ved Harrys Bar i Venetia da han lagde den til grevinne Amalia Nani Mocenigo etter at hun hadde blitt enbefalt å spise rått kjøtt av legen sin. En lege etter mitt hjerte!

Read more