Et år med Burgund – rå fisk for alltid

En våt sommerdag i 2016 satt jeg og tenkte over min nært forestående bursdag. 40 år. En milepæl i et liv med få prangende hendelser, som jeg likevel er rimelig godt fornøyd med. Det har vært noen oppturer og nedturer, men det har blitt mindre ned og mer opp med årene. Akkurat nå sitter jeg og ser på en dame med to store, tydelig tunge poser spurte 200 meter for å nå Bybanen. Det er kjekt å vite det ikke er meg og at det kun er fire minutter til neste bane. Små gleder som lysner dagene.

Ceviche av laks og torsk i lefse
Ceviche av laks og torsk i lefse

Denne sommerdagen ledet filosoferingen til en avgjørelse; mitt førtiførste leveår må markeres på et vis. Jeg vil ha et prosjekt. Noe som gleder, utfordrer og utvikler meg selv. Vin som tema var et naturlig utgangspunkt og min venn Kondi-Tore nevnte en gang en ikke-navngitt kompis hvis prosjekt var et helt år med kun vin fra Loire-dalen. Tore syntes dette var ekstremt, om enn laudabelt, dog festet tanken seg hos meg. Loire har jo alt, røde såvel som hvite viner, fra edelsøte viner til tørre viner og til og med musserende viner. Et komplett vinområde med stor variasjon. Muligens i overkant stor kvalitativ variasjon, men det er kanskje litt av sjarmen.

Read more